Matematik

ligninger

06. november 2011 af ettejp (Slettet)

Hvordan regnes:

 

5*x-x=240

 

3*x+3*x=180

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2011 af volcom1

Det gælder om at få x til at stå alene:

5x-x kan skrives som 4x:
 

Derefter deler du med 4 på begge sidder af = hvorved du har x til at stå alene.

3*x+3*x kan skrives som 6*x, og derefter gentager du ovenstående process


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.