Matematik

Differentialligninger

06. november 2011 af MeiLan (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

hvordan finder jeg den løsning til differentialligningen: dy/dx=2y-3, 

hvis graf går gennem (x0,y0)=(ln(2),(-3/2)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Løs differentialligningen, f.eks. ved separation af de variable, og afpas så integrationskonstanten, så grafen går gennem det givne punkt.


Svar #3
06. november 2011 af MeiLan (Slettet)

Ved separation af de variable, kommer jeg så også til at substituere? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Teknisk set, ja.


Svar #5
06. november 2011 af MeiLan (Slettet)

Hmm.. jeg kan stadig ikke finde ud af det,

er det muligt at I kan hjælpe? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man onskriver differentialligningen til

(1/2)·d(2y-3)/dx =  2y-3 , dvs

d(2y-3)/dx = 2·(2y-3) ,

der har løsningen

2y - 3 = k·e2x

Isoler y , og bestem k ud fra det givne punkt.


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.