Matematik

differentialregning - hjælp søges

06. november 2011 af halløh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa

Jeg sidder rimelig fast i en differentialregningsopgave og jeg håber der er en derude, som kan hjælpe mig :)

 

Opgaven lyder som følgende:

Betragt funktionerne f og g med forskrift 

f(x)=x2+x+1 og g(x)=2x2+5x+4

der findes en værdi x0, så tangenterne i (x0;f(x0) og (x0;g(x0) til graferne for de to funktioner er parallelle. 

Bestem denne værdi af x0

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen f'(x0) = g'(x0) .


Svar #2
06. november 2011 af halløh (Slettet)

Jeg skal diffentiere de to forskrifer,

f ' (x)=2x+x & g '(x)=4x+5

og hvad så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

-- og så løse ligningen f'(x0) = g'(x0) , som nævnt i #1, forudsat, at der er differentieret korrekt.


Svar #4
06. november 2011 af halløh (Slettet)

Jeg er desværre bare bange for at jeg ikke er helt med? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Når du har differentieret f(x) og g(x) har du fundet forskrifterne for f'(x) og g'(x), og du må kunne finde ud af at opstille ligningen

f'(x0) = g'(x0) ?

f'(x) = 2x + 1 , g'(x) = 4x + 5 ,

hvoraf man får ligningen

2x0 + 1 = 4x0 + 5

der så skal løses.


Svar #6
06. november 2011 af halløh (Slettet)

nåår det var bare det :) og tak for hjælpen, nogle gange kan man ikke se det mest åbentlyse :) 


Skriv et svar til: differentialregning - hjælp søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.