Kemi

Mængdeberegning, alkohol

06. november 2011 af Buzzman (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ethanol oxideres med dioxygen til ethanal (se side 239).

Opskriv og afstem reaktionen

      2C2H5OH+O2→2C2H4O+2H2O

Der oxideres 45,8 g ethanol. Hvor mange g ethanal og vand dannes der?

n_ethanol=(45,8g/46,0684gmol)/2   =0,497mol

m_ethanal=0,497mol·44,0526gmol·2=43,7883g 
m_vand=0,497mol·18,0148gmol·2=17,9067g

Hvis man bruger en 40 % opløsning ethanol (densitet=0,935 g/mL), hvor mange mL ethanol skal der så bruges for at danne 10,7g ethanal?

 

Hvordan udregner jeg tredje spørgsmål? Har det noget med idealgasloven at gøre?


Svar #1
06. november 2011 af Buzzman (Slettet)

Er der ingen med et hurtigt svar?? :)

 

 


Svar #2
06. november 2011 af Buzzman (Slettet)

.....


Skriv et svar til: Mængdeberegning, alkohol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.