Matematik

Design af regnmålere

06. november 2011 af farh0093 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 hvordan forklar man sammenhængen mellem mængden af opsamlet vand og afstanden mellem de streger, der angiver regnmængden i mm på en regnmåler. (cylinderformet)

 

 når rumfangen er 1480,31 ?cm?^3

overflades areal = 753,51 ?cm?^2

:) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Regnmængden angives ved vandets højdestand i den sylinderformede regnmåler. Benyt formlen for cylinderens rumfang

V = A·h


Svar #2
06. november 2011 af farh0093 (Slettet)

skal men så sige rumfangen gange med højden ?? altså cylindes rumfang gang med dennes højde  + :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man kender V og A, så man skal angiveligt isolere h af formlen for V . Man skal jo bestemme højden.


Svar #4
06. november 2011 af farh0093 (Slettet)

hva mener du med isolere h ?  :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det betyder at manipulere ligningen, så man får h alene på den ene side af lighedstegnet,

h = ....


Svar #6
06. november 2011 af farh0093 (Slettet)

SKAL Jeg så regne det ud som en ligning altså hvor  x er så højden ? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Der er vel ingen grund til at kalde højden x, når den allerede er kaldt h ?

Isoler h af ligningen V = A·h .


Svar #8
06. november 2011 af farh0093 (Slettet)

V= A*h 

1480,31 ?cm?^3 = 753,51 ?cm?^2 * 20 ? 


Svar #9
06. november 2011 af farh0093 (Slettet)

plus kraven som er 4cm. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man isolerer h ved

h = V / A

og indsætter så de kendte værdier for V og A til beregning af h .


Svar #11
06. november 2011 af farh0093 (Slettet)

h= 1480,31 ÷753,51 = 1,96 :D plus 4 cm = 5,96


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Jeg har ingen anelse om, hvad du laver der. Hvorfor lægges der 4cm til?


Svar #13
06. november 2011 af farh0093 (Slettet)

pågrund af der er en krav på  ? og den skal jo også beregnes med ikke .. ellers er det så 1.96 ?


Svar #14
06. november 2011 af farh0093 (Slettet)

Nej det var min fejl jeg har beregnet kraven med 

Cylinder: π x 4 x 4 x 20 = 1005,31 ?cm?^3
Krave: π x 5,56 x 5,56 x 4 =401,15 ?cm?^3

1005,31 + 401,15 + 73,85 = 1480,31 ?cm?^3


Brugbart svar (0)

Svar #15
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#14

Det havde måske været en ide at formulere hele opgaven til at begynde med.


Svar #16
06. november 2011 af farh0093 (Slettet)

http://avenbuild.advsh.net/opgave_sce.asp?elevID=&styleID=30&cryptID=idstGE3EGRpjE&laeringsressourceID=1732&skabelonID=22

det må du altå virkelig undskylde. :) men  altså den der resultat 1,96 er det  afstanden mellem stregerne  ?  forstår det ikke helt .


Brugbart svar (0)

Svar #17
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#16

Du må hellere begynde forfra. Hvilket spørgsmål er du i gang med?


Svar #18
06. november 2011 af farh0093 (Slettet)

b) Undersøg og forklar sammenhængen mellem mængden af opsamlet vand og afstanden mellem de streger, der angiver regnmængden i mm på fabrikkens regnmåler.

det den jeg er igang med nu. 


Brugbart svar (0)

Svar #19
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#18

Så skal du se på forholdet mellem den indsamlende flade i kraven og grundfladen i bundcylinderen. Dette forhold er så omvendt proportionalt med forholdet mellem højden i kraven, som angiven regnmængdens højde, og højden i cylinderen.


Svar #20
06. november 2011 af farh0093 (Slettet)

undskyld men jeg fatter slet ikke hvad man skal.. !!  jeg har beregnet rumfangen af cylinderen og overfladsarealet,?


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.