Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Linærefunktioner i virksomheds økonomi??

08. november 2011 af Nadiapokorni (Slettet)

Opgave 3 Lineære Funktioner (25%)
En virksomhed fremstiller en vare. De faste omkostninger er 16.000 kr., og dertil kommer variable omkostninger på 800 kr. pr. stk.
Virksomheden sælger varen til en fast pris på 1.200 kr. pr. stk.
Lad x betegne antal producerede stykker, f(x) de samlede omkostninger og g(x) den samlede omsætning.

3.1  Tegn graferne for f og g i et koordinatsystem (10%)

 

Hvordan for jeg lavet ligningen til den??


Brugbart svar (3)

Svar #1
08. november 2011 af Walras

Det bør vel virke lige til ud fra den sprolige formulering, at der må gælde

f(x)=800x+16000,

g(x)=1200x.


Svar #2
09. november 2011 af Nadiapokorni (Slettet)

Tak, men har også prøvet at lave den sådan, men den vil ikke vise den sidste graf, for det var også det jeg kom frem til at de skulle se sådan ud. 


Brugbart svar (2)

Svar #3
09. november 2011 af Walras

Hvad vil ikke vise den sidste graf? Min lommeregner tegner begge fint (med skæring i x=40).


Svar #4
09. november 2011 af Nadiapokorni (Slettet)

Har fået det til at virke, det var bare en fejl i pogrammer :)
Men tak for hjælpen.

 


Skriv et svar til: Linærefunktioner i virksomheds økonomi??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.