Matematik

Lad f(x)=x^3, bestem f'(x0).

08. november 2011 af klaskmutti (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Sidder med denne opgave:

Lad f(x)=x^3 og bestem f´(x0) ved hjælp af tretrinsreglen.

Har efterhånden kigget mig blind, på hvordan man skal løse den vha tretrinsreglen.

Kan ikke finde den rette formel for tretrinsreglen, hvor man kan udregne f(x)=x^3.

Har det noget med f ' (x)=n*x^n-1??

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2011 af mathon

    ...har du hørt/læst om

                                          (xn) ' = n·xn-1   så du véd, hvad du skal ende med  ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Beregn differenskvotienten

( f(x0+h) - f(x0) ) / h

for f(x) = x3 , og vis, at differenskvotienten har en grænseværdi for h → 0 . Dette viser, at f er differentiabel i x0, og denne grænseværdi er da f'(x0) .


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#1

Den formel skal man nok ikke drage ind, når det drejer sig om at benytte tretrinsreglen; men den kan benyttes til at kontrollere resultatet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2011 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2011 af mathon

hvilket jo også var meningen

se

Vedhæftet fil:tretrinsreglen_20_x^3.doc

Svar #6
08. november 2011 af klaskmutti (Slettet)

Så gik der et lys op for mig.

 

Tusind tak for, at i gad bruge tid på dette:-)

Forsat dejlig uge..


Skriv et svar til: Lad f(x)=x^3, bestem f'(x0).

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.