Matematik

Beregning af sidelængde

08. november 2011 af studinen2012 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har vedhæftet en opgave, hvor jeg meget gerne vil have hjælp til Opgave 1 b). Jeg kan ikke helt gennemskue hvordan jeg skal gøre.

 

:D

Vedhæftet fil: MatematikB_aflevering8.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2011 af AskTheAfghan

sin(θ) = modstående/hypotenusen     .. hvor    θ = 65º     ,   modstående =  højde

eller   cos(θ) = hosliggende/hypotenusen      .. hvor hosliggende = bredde/2

     ... isoler hypotenusen


Svar #2
08. november 2011 af studinen2012 (Slettet)

Mange tak. Hvad betyder det der underlige 0 med en streg igennem? xD

Og nu du er i gang: hvordan ville du regne opgave a). Jeg har selv regnet den, men er lidt usikker på om den er rigtig.


Svar #3
08. november 2011 af studinen2012 (Slettet)

Jeg forstår egentlig slet ikke hvordan det er du vil have jeg skal beregne afstanden mellem de to prikker. Kan du uddybe det lidt mere?


Svar #4
08. november 2011 af studinen2012 (Slettet)

Skal jeg ikke bare sige enten b/sin(B) eller a/cos(B) ??

Og hvordan regner jeg Opgave 1 a)?? Jeg får den nemlig til 0,277, hvilket jeg synes er lidt mærkeligt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2011 af AskTheAfghan

#2

θ (tetha) er et symbol for vinklen. Højde = tan(65)·(1.8/2) = 1.93 m


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2011 af AskTheAfghan

#3

Se vedhæftet fil


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Bogstavet θ er det græske bogstav "theta", der ofte anvendes i matematik for en vinkel.

Opg 1a) Højden h findes lettest ved hjælp af tangens i den retvinklede trekant:

tan(65º) = h/(1,80m/2) , så h = (1,80m/2)·tan(65º) = 1,93m

b) Længden mellem de to prikker er sidelængden i en ligebenet trekant, hvis grundlinie er givet i opgaven, og hvis højde blev beregnet i opg a). Den søgte længde s er hypotenuse i en retvinklet trekant, hvis kateter begge er kendt, eller den kan beregnes ud fra teltets bredde og teltets vinkel:

sin(65º) = (1,80m/2) / s


Skriv et svar til: Beregning af sidelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.