Kemi

Elektronegativitet

09. november 2011 af mathbj (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der regler for hvordan man bestemmer elektronegativiteten for stoffer hvor der er flere end to forskellige atomer i stoffet, fx AgNO3?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2011 af mathon

 

         centralatomet er N, som Ag og O er bundet til

                  Ag donerer 1 elektron
                  det ene O i en koordinativ binding dvs accepterer et elektronpar fra N
                  det andet O donerer to elektroner
                                                                                         man må forestille sig resonans mellem N:O og N::O

det har således interesse at se på
forskellen i elektronegativitet
mellem
                                   N og Ag = 3,0 - 1,9 = 1,1     denne binding er mest polær
                                   N og O =  3,0 - 3,5 = 0,5
                                  

                 
         


Skriv et svar til: Elektronegativitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.