Matematik

hjælp til ligningsløsning

09. november 2011 af madsfck (Slettet) - Niveau: B-niveau

"”I en Skole var Antallet af de fraværende Børn Femtedelen af Antallet af de mødte.
Havde der været 3 flere borte, vilde de fraværendes Antal have været Fjerdedelen af de mødtes.

Hvor mange elever var fraværende?

 

Hey har siddet med denne opgave i et stykke tid, og jeg kunne godt bruge noget hjælp. 

jeg har opstillet en ligning og får den til at der er 12 fraværende, men der kan også være 15 fraværende hvis altså man trækker de 3 ekstra fra dem der mødte, så jeg ved ikke hvad der er rigtigt ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2011 af SuneChr

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1099925

12 fraværende er rigtig, for  h v i s  der havde været .................

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2011 af placebo321 (Slettet)

F = fraværende

M = mødte

 

F = 1/5*M

F+3=1/4*(M-3)

 

15 er vel svaret

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2011 af PeterValberg

denne opgave kører også i denne anden tråd: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1099925

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
09. november 2011 af madsfck (Slettet)

1/5·m - 1/4·m = -3/4
-1/20·m = -15/4
m = 300/4
m = 75

 

kan nogle forklare hvad der sker fra den første linje vidst her til nummer 2 ? hvor får du -15 fra?


Skriv et svar til: hjælp til ligningsløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.