Matematik

Arealet af parallelogram

09. november 2011 af guzbak

a = 3,-6   b= -7,5    c = 102, -123

Jeg får 40,5???? bruger formlen T = 1/2|det(AB,AC)|

Men forstår ikke hvad jeg gør forkert ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Er a, b og c vektorer eller punkter, og hvilket parallelogram skal man finde arealet af?

Hvis a og b er vektorer, og man skal finde arealet af det af vektorerne udspændte parallelogram, fås

A = | âb | = | -42 + 15 | = 27

Formuler opgaven lidt mere præcist.


Svar #2
09. november 2011 af guzbak

Altså alle tre er vektorer så jeg skal finde arealet af det parallelogram som vektor a og vektor b udspændes af :) Det er fordi jeg har lidt problemer med â .. hvordan er det helt præcist man finder den ? Er det |vektor a| ??

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

â betegner tværvektoren til vektor a . Hvis a = (a1 ; a2) er â = (-a2 ; a1) . Man kan også benytte determinantformlen, som du er inde på.


Svar #4
09. november 2011 af guzbak

Nåår okay, tak, jeg forstår! :)

Men hvis jeg gerne vil finde længden af hver af diagonalerne, ved du så hvilken formel man bruger? Er det bare på normal vis, som når du finder længden af vektorerne?

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Den ene diagonal repræsenteres ved vektoren a + b , mens den anden repræsenteres ved vektoren a - b . Diagonalernes længder beregnes da som længderne |a+b| og |a-b|


Skriv et svar til: Arealet af parallelogram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.