Matematik

Bestem forskrift, Hjælp!

09. november 2011 af hingst12 (Slettet)

Prisen for en busbillet i x-by afhænger lineært af det antal kilometer, man vil køre. En tur på 2 km koster 6 kr, og en tur på 6 km koster 10 kr

 

Kan nogle give mig en forklaring på hvordan man løser denne opgave, er helt blank :(

Vh. Peter!


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. november 2011 af SuneChr

Lineær afhængighed        y  =  ax + b

y pris

x km

  6 = 2a + b

10 = 6a + b

 Find a og b.


Skriv et svar til: Bestem forskrift, Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.