Kemi

Titreing og ækvivalentspunkt

09. november 2011 af OnkelTaleb (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej I kloge hoveder jeg har fået opgave(rne) :

 

Man ønsker at analysere en prøve for at finde dens NaCl-indhold i mol/l. Med pipette tager man 10 ml af prøven. Der tilsættes som indikator ca 0,5 ml 0,1 M kaliumchromat. Der titreres med 0,100 M sølvnitrat. Ved ækvivalenspunktet er der anvendt 33,4 ml sølvnitrat.

* Angiv ionreaktionsskemaet for titreringsreaktionen.

* Hvordan kan man se at man har nået ækvivalenspunktet?

* Beregn den anvendte stofmængde af sølvnitrat ved ækvivalenspunktet.

* Beregn koncentrationen af NaCl i prøven.

Jeg er mega lost og ved ikke hvor jeg skal starte eller hvad jeg skal gøre. Jeg ved ihvertfald at jeg skal bruge formlen n=c*V. Men det er ikke til megen hjælp..  Desuden, ionreaktionsskemaet er vel: Ag+(aq) + Cl- (aq) -> AgCl ( s ) ??

 

Giv venligst hjælp til en fortabt "kemiker" :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2011 af Lachesis (Slettet)

Har du været på terrorist lejr, siden du spørger om sådan noget?


Svar #2
09. november 2011 af OnkelTaleb (Slettet)

Det har jeg nok, ellers ville jeg ikke have postet denne tråd :)

- Har brug for nogle svar, så hold jer venligst relevante :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2011 af Lachesis (Slettet)

Tror du selv, at der er nogle danskere, som vil hjælpe dig når du er terrorist? Jeg havde anskuet det ved navnet, men det at du selv tilstår betyder, at du er endnu mere ekstremistisk end først antaget.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2011 af WHiP (Slettet)

#3

Det er meget racistisk det der.

#0

-Såvidt jeg husker så angiver man ikke ladninger i ionreaktionsskemaet.

-Når ækvivalenspunktet for titreringen er nået, er mængden af titrervæsken lig mængden af titrerstoffet. Derefter kan stofmængden af tilsat titrervæske bestemmes af n = c*V, og den ækvivalente stofmængde af titrerstoffet kan bestemmes udfra reaktionsskemaets koefficienter

 


Svar #5
09. november 2011 af OnkelTaleb (Slettet)

Jeg finder det yderst provokerende at du redigere dit indlæg lige efter jeg svare.

 

Kan jeg ikke få nogle seriøse henvendelser tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2011 af WHiP (Slettet)

#5

Se #4


Svar #7
09. november 2011 af OnkelTaleb (Slettet)

Tusind tak for dit svar!

 

Jep det er rigtigt med at der ikke er ladninger i ionreaktionsskemaet. Men det får mig så til at tænke,

NaCl + K2CrO4 --> NaCro4 + K2Cl        Lyder det korrekt?

 

Derefter har jeg så udregnet, c, V og n.

Jeg får n til 3,34. Men er ikke helt sikker :/


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. november 2011 af WHiP (Slettet)

Der skal du se på ladningen for Na, Cl, K osv. Jeg har ikke lige antallet af positive og negative ladninger på stofferne.

Når du finder ud af den kan du så se om de har reageret i forholdet 1:1 ved at kigge på koefficienterne. Hvis forholdet er 1:1 så er n(titrevæsken)=n(titrerstof)


Brugbart svar (1)

Svar #9
09. november 2011 af mathon

* Angiv ionreaktionsskemaet for titreringsreaktionen.

                             Ag+ (aq)   +   Cl- (aq)   --->   AgCl (s)

 

* Hvordan kan man se at man har nået ækvivalenspunktet?

når al Cl- har reageret
dannes med en overskydende dråbe

                   AgCrO4 som er farvet

...........
se bl.a.
https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=310667
 


Svar #10
09. november 2011 af OnkelTaleb (Slettet)

#9

* Angiv ionreaktionsskemaet for titreringsreaktionen.

                             Ag+ (aq)   +   Cl- (aq)   --->   AgCl (s)

 

* Hvordan kan man se at man har nået ækvivalenspunktet?

når al Cl- har reageret
dannes med en overskydende dråbe

                   AgCrO4
________________________________________

Tusind tak!

Nu fumler jeg lidt med at finde stofmængden og koncentrationen af stofferne, men jeg har opstilt et skema:

NaCl     +           K2CrO4 

c 0,100M           0,100

V 33,4mL

n 3,34mmol       

 

Jeg kan ikke se at jeg har gjort noget forkert? Eller måske har jeg opstillet det forkert


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. november 2011 af mathon

rettelse til #9

* Angiv ionreaktionsskemaet for titreringsreaktionen.

                             Ag+ (aq)   +   Cl- (aq)   --->   AgCl (s)

 

* Hvordan kan man se at man har nået ækvivalenspunktet?

når al Cl- har reageret
dannes med en overskydende dråbe

                   Ag2CrO4 som er rødbrunt

...........
se bl.a.
https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=310667
 


Skriv et svar til: Titreing og ækvivalentspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.