Fysik

Fysik i astronomi

10. november 2011 af IdaIhle (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg er i gang med rapport angående Keplers 3. lov, hvor jeg skal observere Jupiters fire store måner.

 

Jeg har fået for månen Io:

 

T=7,19280 år
a=7,4860 AE
Omregning af JD til AE:
7,4860 JD / 1047,6 JD = 0,0071458572 AE

Omregning af døgn til år:
7,19280 døgn / 365,25 døgn = 0,019692813 år

0,0196928132/0,00714585723= år
 

Massen:


0,0196928133/0,00714585722=0,000941 Mo (solmasse)

 

Problemet er, at det ikke lyder til at være rigtigt. Jeg er helt sikker på, at a og T er de tal, men det tal de kommer ud i, i de rigtige enheder virker forkert? Er der nogen der kan gennemskue, hvad min fejl er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2011 af Jerslev (Slettet)

#0: Du kan jo prøve at gange din masse med solens masse for at få massen ud i kg, og så sammenligne med google.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Hvor kommer dine data for satellitten Io fra:

T=7,19280 år
a=7,4860 AE

?


Skriv et svar til: Fysik i astronomi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.