Matematik

Bestem a,b,c i funktionen udfre 3 pkt.

10. november 2011 af Vaupell (Slettet) - Niveau: C-niveau

Oplyst (aflæst fra tegning)

3 punkter (0,2) (1,0) og (2,0)

funktionen hedder f(x)=ax^2+bx+x

Opgaven:  Bestem a,b og c

------------------------------------------------

jeg har fundet a vha.

f(x)=a(x-1)(x-2)
sætter x=0 og y=2

2=a(0-1)(0-2)  =>  2=-2a  => a = 2/-2  => a=-1

-----------------

Nu sider jeg fast, jeg mangler b og c. 

nogle der kan hjælpe.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2011 af mathon


                                        


 
              

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. november 2011 af mathon

       c  = 2

               f(x) = a(x-1)(x-2) = a(x2 - 3x + 2)
hvoraf
               2a = c = 2
               a = 1

dvs
              f(x) = x2 + bx + 2     gennen(1,0)

              f(1) = 12 + b·1 + 2 = 0       til bestemmelse af b

 


Skriv et svar til: Bestem a,b,c i funktionen udfre 3 pkt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.