Matematik

Bestem værdier for k

10. november 2011 af SarahHarding (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, 

 

vi har en cirkel: x2 - 8x +y2 - 6y = 0

Jeg har fået denne opgave stillet:

Beregn for enhver værdi af k antallet af skæringspunkter mellem cirklen og linjen y = k x + 9

 

Tak for hjælpen

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. november 2011 af mette48 (Slettet)

x2 - 8x +y2 - 6y = 0

y = k x + 9

dette er to ligninger med to ubekendte

indsæt (kx+9) i stedet for y i den øverste ligning

derved får du en 2.grads ligning

se på dennes diskriminant d

d<0         ingen skæring

d=0        een skæring (tangent)

d>0       2 skæringer


Svar #2
10. november 2011 af SarahHarding (Slettet)

Super! Mange tak xD

 


Skriv et svar til: Bestem værdier for k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.