Matematik

Integralregning, forståelse

10. november 2011 af Buzzman (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x) = 2x + 3  ,   bestem forskriften for den stamfunktion til f, der går gennem -2,11


først finder vi den overordnede forskrift for stamfunktionen af f
∫(2x+3)dx= x2+ 3x + k

Så indsættes x og ligningen sættes lig med y:
F(x)=-22+3·-2+k=11 
         4-6+k=11
         -2k=11
         k=-5.5

forskriften bliver
F(x)=x2+3x-5.5

 

 

HVAD GØR JEG FORKERT?

facit siger F(x)=x2+3x+13

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. november 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du regner forkert. Du skal i stedet skrive

F(-2) = -22 + 3·(-2) + k = 11

        = 4 - 6 + k = 11

        = -2 + k = 11 , så

k = 11 + 2 = 13

Dermed er stamfunktionen altså

                       F(x) = x2 + 3x + 13

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. november 2011 af peter lind

4-6+k=11 er rigtig.; men hvordan får du 4-6+k til at give -2k?


Svar #3
10. november 2011 af Buzzman (Slettet)

nevermind, det er jo bare mig der er helt væk, skal bare lige isolere korrekt... sorry, blir forvirret af alle de nye funktioner og tegn


Svar #4
10. november 2011 af Buzzman (Slettet)

tak for svaret peter, jeg har fundet min (idiotiske) fejl. Lagde bare alle tingene sammen på venstre side af tegnet.. hehe, dumt dumt, jeg skal jo bare isolere som en normal ligning... altså

4-6+k=11

k=11+6-4

k=13

 

Ellers, tak for dit svar!!


Svar #5
10. november 2011 af Buzzman (Slettet)

også tak til dig, studieguruen, så ikke dit svar i min forvirring :)


Skriv et svar til: Integralregning, forståelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.