Matematik

Lidt hjælp, please :) - kvadratsætninger og reducering

10. november 2011 af LostInMath (Slettet)

2y+(√x-√y)(√x+√y)-(√x+√y)^2

Håber i kan se hvad der står. Man skal bruge kvadratsætningerne (a+b)(a-b) = a^2-b^2 og (â+b)^2 = a^2 + b^2 +2ab. Men jeg kan simpelthen ikke få denne til at give det jeg vil have den til.

Alt hjælp er  værdsat.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2011 af PeterValberg

2y+(√x-√y)(√x+√y)-(√x+√y)^2 =

2y + x - y - x - y - 2√(xy) =

-2√(xy)

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Lidt hjælp, please :) - kvadratsætninger og reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.