Matematik

Ligninger med parantes?

11. november 2011 af WhatTheFu (Slettet) - Niveau: 9. klasse
hvordan regner man med ligninger med to paranteser i ligningen.. Altså 2 - 5(x - 6) = 4(7-x) + 7. Hvis i har tid og vil, gider i så heller ikke at forklarer hvordan man regner med potens. (:

Brugbart svar (1)

Svar #1
11. november 2011 af Stuttelutten (Slettet)

Du ganger ind i parantesen.

Altså først ganger du 5 ind i (x-6) og så 4 ind i (7-x), eller omvendt.

 

Er der et konkret spørgsmål til potensregning?


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. november 2011 af Walras

2-5(x-6)=4(7-x)+7 

Gang -5 ind på alle led i første parentes, og gang 4 ind på alle led i anden parentes:

2-5x-5*(-6)=4*7-4x+7 <=>

2-5x+30=28-4x+7 <=>

32-5x=35-4x 

Læg 5x til på begge sider af lighedstegnet:

32=35+x

Træk 35 fra på begge sider af lighedstegnet

x=-3,

hvormed vi er færdige.

Det tager ret lang tid at forklare, hvordan du regner med potens. Det nemmeste er nok, hvis du finder potensreglerne og nogle tilhørende opgaver på Internettet og så regner dem igennem, så vidt du kan og spørger om hjælp efter behov.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2011 af Moderatoren

Parantesregler finder du i din formelsamling: http://pub.uvm.dk/2005/formelsamling/hel.pdf


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. november 2011 af Walras

Skal vi så ikke samtidig blive enige om, at det hedder en parentes. Det kan ikke passe, at vi er så få tilbage, der kan stave korrekt.


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. november 2011 af DeNielsen (Slettet)

Rolig Walras :D


Svar #6
13. november 2011 af WhatTheFu (Slettet)

#4 Haha.. Det var bare en test for at kunne se om du vidste hvordan det staves korrekt :P jk..

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. november 2011 af Walras

#6 I så fald er jeg imponeret over, hvordan du på tavs vis kunne overbevise #1 og #3 om at støtte op om testen..


Svar #8
13. november 2011 af WhatTheFu (Slettet)

Hahah, det har du ret i! :D

Skriv et svar til: Ligninger med parantes?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.