Matematik

Hvad betyder disse punkter?

12. november 2011 af Kcop (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en funktion, der lyder f(x) = x^2 + 3x.

En sekant går i gennem punkterne (0,f((0) og (2,f(2)). Jeg skal bestemme hældningen på denne sekant.

Hvad skal jeg stille op med de punkter?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. november 2011 af mette48 (Slettet)

hældningen a =[f(x1)-f(x2)]/ (x1-x2)

beregn f(x1) og f(x2) og indsæt i a


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Bestem hældningskoefficienten for den rette linie, der går gennem de to punkter (0 , f(0)) og (2 , f(2)) , dvs.

a = (f(2) - f(0)) / (2 - 0)

Benyt forskriften for f(x) til at beregne f(0) og f(2) .

 

#0 -- Opgaven ser ud til at være beslægtet med din tidligere opgave https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1099888


Svar #3
12. november 2011 af Kcop (Slettet)

a = (f(2) - f(0)) / (2 - 0)

 

Skal den formel sættes ind her:

f(x) = x^2 + 3x.

Eller hvad?


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er hældningskoefficienten for den angivne sekant. Bestemt nu konstanten b i sekantens forskrift.


Svar #5
12. november 2011 af Kcop (Slettet)

Så er det her svaret på min opgave?

 

a = (f(2) - f(0)) / (2 - 0)

 

Jeg forstår det ikke rigtigt. Jeg skal blot finde hældningen. 


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja. Man skal beregne hældningskoefficienten a . Genlæs #2:

Benyt forskriften for f(x) til at beregne f(0) og f(2) .

Man skal beregne talværdien af a .


Svar #7
13. november 2011 af Kcop (Slettet)

Så jeg skal have sat den ind i denne formel for at beregne f(0) og f(2):

f(x) = x^2 + 3x.

Og hvordan vil det komme til at lyde?

F.eks. for f(2) 

y = 2^2 + 3 * 2

y = 10

Er det rigtigt ?

 


Brugbart svar (1)

Svar #8
13. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, man skal benytte den givne forskrift for f(x) til at beregne f(0) og f(2) .


Skriv et svar til: Hvad betyder disse punkter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.