Matematik

Sæt udtrykket i kvadratform

12. november 2011 af Gmudi (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen.

Jeg sidder og sætter nogle udtryk i kvadratform, da jeg stødte ind på en mærkelig en af slagsen. Udtrykket lyder som følger:

9z^4 + 4y^2 + 72z^2y 

Til at starte med så den meget nem ud, da jeg skrev dette ned:

(3z^2 + 2y)^2

Hvordan får man 72z^2y ud af disse led?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. november 2011 af fosfor (Slettet)

(a+b)^2 = a^2 + b^2 + 2 a b

(3z^2 + 2y)^2 =9z^4 + 4y^2 + 72z^2y


Brugbart svar (2)

Svar #2
12. november 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du finder, at

(3z2 + 2y)2 = 9z4+ 4y2 + 2·3z2·2y = 9z4 + 4y2 + 12·z2·y


Svar #3
12. november 2011 af Gmudi (Slettet)

Undskyld, men ingen af jeres svar var rigtige, hvis jeg har ret.

Studieguruen - Du får 12z^2y og ikke 72z^2y... That's the problem.

#1 Fosfor, det dobbelte produkt giver ikke 72z^2y, men 12·z2·y.


Brugbart svar (2)

Svar #4
12. november 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Svaret i #2 er da rigtigt?

(3z2 + 2y)2  =  9z4 + 4y2 + 12·z2·y


Svar #5
12. november 2011 af Gmudi (Slettet)

Ja, det er det... men resultaten stemmer ikke overens med det jeg har fået oplyst. Som jeg skrev oven over skal jeg omskrive 9z^4 + 4y^2 + 72z^2y til en kvadratsætning.


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. november 2011 af fosfor (Slettet)

Skriv (3z^2 + 2y)^2 + 60z^2y eller at der ikke er en løsning


Svar #7
12. november 2011 af Gmudi (Slettet)

Lol, selvfølgelig er der det.

Jeg skriver det ned :D


Svar #8
12. november 2011 af Gmudi (Slettet)

Jeg bliver nød til at skrive - 84z^2y, siden det skal være negativt.


Skriv et svar til: Sæt udtrykket i kvadratform

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.