Matematik

reducering

12. november 2011 af boogieboy (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej. jeg har lidt problemer med, hvordan man reducer denne opgave. 

(13ab/16cd)^7 * (4cd/26ab)^3 = ???

hvordan reducer jeg denne ?

mvh kenneth


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. november 2011 af Walras

Ved at lære dine potensregler... Slå dem op i enhver formelsamling.

[13ab/(16cd)]7*[4cd/(26ab)]3

=

137a7b7/(167c7d7)*43c3d3/(263a3b3)

=

a7-3b7-3c3-7d3-7(13/16)7(4/26)3

=

a4b4c-4d-4(13/16)7(4/26)3

=

(13/16)7(4/26)3*[ab/(cd)]4


Svar #2
12. november 2011 af boogieboy (Slettet)

hvad med denne? 

  (2ab^2)^3 * (3ab^2)^2 / (6a^2b^3)^4 : (ab)^2 ???   tak på forhånd.  

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2011 af Walras

Jeg skulle mene, at du selv kunne regne den ud ved at kigge lidt på #1.


Svar #4
12. november 2011 af boogieboy (Slettet)

ik rigtig, kan ikke se hvad jeg skal gøre fra starten af, for at få den ud af paranteserne `?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2011 af Walras

Så slå dine potensregler op, hvis du ikke kan uddrage dem af #1. I øvrigt hedder det en parentes.


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2011 af fosfor (Slettet)

#2 Den giver:

(18 a5 b4)-1


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det bliver snarere

1 / (18 a)


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. november 2011 af fosfor (Slettet)

Har du sat parentes så den sidste division bliver til gange?


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, jeg formodede, at den skrå brøkstreg skulle fortolkes som en stor brøkstreg:

(2ab2)3 · (3ab2)2 / [ (6a2b3)4 : (ab)2 ]


Svar #10
13. november 2011 af boogieboy (Slettet)

det er stor brækstreg andersen11 ;)

 


Svar #11
13. november 2011 af boogieboy (Slettet)

vil du skrive hvordan du har regnet det hele ud, altså lave udregning? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #12
13. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Og det er jo netop det, når der er stor brøkstreg, at man så benytter ekstra parenteser til at angive præcist, hvad der skal divideres med. Man har

(2ab2)3 · (3ab2)2 / [ (6a2b3)4 : (ab)2 ] =

23·a3·b6 · 32·a2·b4 · a2·b2 / [ 64·a8·b12 ] =

(232·(2·3)-4) · a3+2+2-8 · b6+4+2-12 =

(23-4 · 32-4) ·a-1 ·b0 =

2-1 ·3-2 ·a-1 =

(2 · 32 · a)-1 =

1 / (18 a)


Skriv et svar til: reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.