Kemi

Hjælp til kemi!

12. november 2011 af MaleneLar (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe?:)


Ved A’s reaktion med Beckmanns blanding dannes i første omgang forbindelsen B, ved yderligere reaktion dannes forbindelsen C.

Ved reaktion mellem A og C danner forbindelsen D med molekylformlen: C8H16O2

1. Opskriv strukturformlerne for A, B, C og D
  
2. Navngiv forbindelserne A, B, C og D

3. Hvilken reaktionstype er der tale om i reaktionen mellem A og C?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2011 af mathon

 

                   ...hvad har du forsøgt dig med?


Svar #2
13. november 2011 af MaleneLar (Slettet)

Jeg ved ærligt talt ikke, hvordan jeg skal starte på den. :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2011 af mathon

               

                  ...hvad siger Beckmanns blanding dig?


Svar #4
13. november 2011 af MaleneLar (Slettet)

Jeg mener den består af K2Cr2O7 og H2SO4. 

Og så benyttes den ved oxidation. 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2011 af mathon

 

            Cr2O72- oxiderer
                                                      A                      B
                                              R-CH2OH    til    R-CHO
og videre
                                                                           C
                                              R-CHO    til    R-COOH

A reagerer med C

                                                                                                        ester
                                             R-CH2OH  HO-C(O)-R   --->   R-CH2-O-C(O)-R   +   H2O

                                                                                                  (C8H16O2)

opgaven består nu i at identificere
                                                                       R


Svar #6
13. november 2011 af MaleneLar (Slettet)

Jeg er stadig meget i tvivl med opgaven.. Hvordan identificere jeg R..


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. november 2011 af mathon

   

                  ...forsøgsprøver dig frem   :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. november 2011 af mathon

i esteren indgår
                                 2·R + C2H2O2 som i alt skal udgøre C8H16O2

dvs    
                                 2 R udgør  C6H14

og dermed
                                 R udgør C3H7 = CH3CH2CH2
eller skrevet

                       A =    R-CH2OH = CH3CH2CH2-CH2OH = butan -1-ol
                                  

hvoraf
                       A = butan-1-ol

                       B = butanal 

                       C = butansyre

                       D = butylbutanoat

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. november 2011 af mathon

oxidationsdetaljer:

 
                   Cr2O72-   +   3 R-CH2OH   +   8 H+   --->   2 Cr3+   +   3 R-CHO   +   7 H2O

 

og

 

                   Cr2O72-   +   3 R-CHO   +   8 H+   --->   2 Cr3+   +   3 R-COOH   +   4 H2O

 

   R   =     CH3CH2CH2


Skriv et svar til: Hjælp til kemi!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.