Fysik

Kræfter & masse-hjælp!

13. november 2011 af helene,lorenzen (Slettet) - Niveau: B-niveau

4.4.3 
En snor kan tåle et træk på 100 Newton.

a) angiv den største masse, der kan hænge i snoren ved jordoverfladen.

b) angiv den største masse, der kan hænge i snoren ved månens overflade. 
har fået et tipp: g_månen=1,64 N/kg

jeg mangler virkelig hjælp! 
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. november 2011 af Studieguruen (Slettet)

a) Benyt at Ftyngde = m·g , så m = Ftyngde / g .

b) Benyt igen m = Ftyngde / g , hvor g = 1,64N/kg .


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. november 2011 af Jerslev (Slettet)

#0: Tyngdekraften må ikke overstige den maksimale trækkræft.


Svar #3
13. november 2011 af helene,lorenzen (Slettet)

Dvs:
a) Ftyngde=m*g <-> m= (100N) / (9,82N/kg)
b) m= (100N) / (1,64 N/kg)

er det korrekt så? 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. november 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Det er korrekt, ja.


Svar #5
13. november 2011 af helene,lorenzen (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! ! ! :)


Skriv et svar til: Kræfter & masse-hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.