Matematik

hvordan pluser man med brøker?!

13. november 2011 af FagNoel (Slettet)

kan ikke huske hvordan man pluser med brøker.ps jeg går i 6 kl.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2011 af NejTilSvampe

a/b + c/d = (ad + bc) / bd


Brugbart svar (2)

Svar #2
13. november 2011 af PeterValberg

hvis du fx skal addere ("plusse") to brøker, skal de have samme nævner (fællesnævner), hvorfor man om nødvendigt må forlænge den ene eller begge brøker:

her skal du finde en fællesnævner, - altså et helt tal som både 4 og 7 går op i (28)
dermed skal den ene brøk forlænges med 7, den anden med 4

hvilket ikke kan forkortes

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2011 af S95 (Slettet)

Hvis du har samme nævner lægger du bare tælleren til
Ekskempel

1) 2/4 + 1/4 = 3/4

2) 3/8 + 3/8 = 6/8

3)  2/5 + 3/5 = 5/5 = 1

*3)  Når nævneren og tælleren er ens er det ALTID det samme som 1 .

Hvis du har  forskellig nævner skal du finde en fælles nævner og dernæst lægge sammen, og hvis det er en uægte brøk skal du forkorte den!

1) 1/4  1/5 = 5/20 + 4/20 = 9/20  

Udregninger: 4* 5= 20 = fællesnævneren!

Du siger nævnerne gange hinanden så får du ALTID fællesnævner!

Efter det finder du ud af hvor mange gange den enestående nævner går op i fællesnævneren

Sådan her gør du:

20 : 4 = 5

20 : 5=

Det to tal du har fået ganger du med deres tæller!

5 * 1 = 5

4 * 1 =

De to tal sætter du ind i det oprindelig stykke! Se langt ovenfor!

Nu håber jeg ikke jeg har gjort dig alt for forvirret, kig på det og prøv selv! Forstår du det så?

Men dette er det  endelige svar på :

1/4 + 1/5 = 9/20


Skriv et svar til: hvordan pluser man med brøker?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.