Kemi

koncentration

13. november 2011 af terbium (Slettet)

Hej jeg har en opgave jeg ikke lige kan finde ud af, den lyder

du har 15ml 72% H2SO4 hvor mange molær er opløsningen på ? 

du skal bruge 50 ml på 2.0 M hvor mange ml vand skal opløsningen fortyndes med ?  

 

 


Svar #1
13. november 2011 af terbium (Slettet)

Hvordan gør jeg det når jeg ikke har densiteten ? 

hvis jeg antager densiteten er 1.84g/L kunne jeg vel gange 0.72 med 1840g = 1324.8g/L 

også tage 1324.8g/ 1L * 0.015L  for at finde massen i 15ml = 19.872g også omskrive   

molær = mol/L til molær = g/molmassen(g/mol) * L  

- H2SO4 = 98.07948g/mol 

19.872g/(98.07948g/mol*0.015L) = 13.5074 molær !! kan det passe 

men nu kender jeg så ikke densiteten så hvad gør jeg ?? 

desuden ville jeeg da ikke bare kunne blande en opløsning på 2.0 M hvis jeg skal bruge alle 15ml 

C1 * V1 = C2 * V2 

C2 = 13.5M * 0.015L / 0.05L = 4.05 M !! 


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2011 af mathon

72% H2SO4 har densiteten 1,63857 g/mL

                                c = p·10-2·(d/M)  = 0,72·(1638,57 g·L-1) / (98,08 g·mol-1)


Svar #3
13. november 2011 af terbium (Slettet)

mange tak - hvor har du densiteten fra ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2011 af mathon

   

                         ...den kan du slå op og eventuelt ekstrapolere lidt på...


Svar #5
14. november 2011 af terbium (Slettet)

Tak - mathon


Skriv et svar til: koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.