Fysik

ohms lov

13. november 2011 af thesmileyone (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej alle, jeg har brug for hjælp til en fysik opgave som lyder:

På en pre står 25W, 4 Ohm

a) bestem spændingsfaldet.

b) bestem strømstyrken

men hvordan kan jeg udregne spændingsfaldet når jeg ikke kender strømstyrken I. Er der en anden fomel end U=P/I til at udregne spændingsfaldet?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2011 af peter lind

Hvad er en pre ? Hvad ved du i det hele taget om det fysiske system?


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2011 af PeterValberg

Spændingsfaldet er forskellen mellem spændingskilden og brugsgenstanden og er afhængig af ledningsmodstanden og belastningsstrømmen, så der mangler lige et par oplysninger i det du har skrevet

mht strømstyrken og de opgivne oplysninger kan du bruge denne her (fremkommer hvis du kombinerer effektloven og Ohms lov på den rigtige måde)

P = I2·R     <=> I = √(P/R)

hvor P = 25 W og R = 4Ω

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2011 af mathon

                                  P = U2/R

                                  U = √(P·R)


Svar #4
13. november 2011 af thesmileyone (Slettet)

psv siger at spændingsfaldet ikke kan findes mens mathon siger at spændingsfaldet kan findes ved U = √(P·R)
forstå det ikk helt... for vi har ikke fået flere oplysninger end effekten og resistansen...

hvis jeg bruger U = √(P·R) så får jeg spændingsfaldet til 10 volt kan det passe?


Svar #5
13. november 2011 af thesmileyone (Slettet)

pre= pære


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2011 af mathon

  

                         ...det kan passe   :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. november 2011 af PeterValberg

#4
Det er korrekt at spændingsfaldet kan bestemmes med U = √(P/R)  
Jeg var lige et "helt andet sted", da jeg fik svaret lidt for hurtigt i #2

De angivne formler er forøvrigt fremkommet ved at kombinere
Ohms Lov (U=R·I) med Effektloven (P=U·I) på forskellige måder.
Man kan faktisk lave et helt "formelhjul" ud af dem

http://www.elsiden.dk/wp-content/uploads/ohms_lov2.jpg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: ohms lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.