Matematik

Tænke-opgave - Noget om gennemsnit

13. november 2011 af Ande80 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Gennemsnittet af syv tal er 5. Når det største tal slettes, er gennemsnittet af de resterende tal
3.

Hvilket tal blev slettet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2011 af fosfor (Slettet)

lad os sige, at a er det største tal. Dermed fås:

5=(a+b+c+d+e+f+g) / 7

3=(b+c+d+e+f+g)/6

Prøv at løs dette ligningssystem mht. a


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2011 af NejTilSvampe

n / 7 = 5 <=> n = 35

m / 6 = 3 <=> m = 18

n-m = 35 -18 = 17


Svar #3
13. november 2011 af Ande80 (Slettet)

Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Tænke-opgave - Noget om gennemsnit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.