Matematik

Ligning??

14. november 2011 af SandraSørensen (Slettet)

Hej!
Hvordan minuser jeg det her: h2=a2-(c+x)2 - h2= x2 - b2

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man "minuser" ikke. Man trækker fra eller subtraherer. Er det en ligning, der skal løses? Formuler hele problemstillingen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2011 af mette48 (Slettet)

å vidt jeg kan se er der 2 ligninger. Hvad mener du med "minuser"?


Svar #3
14. november 2011 af SandraSørensen (Slettet)

Ja det er to ligninger som jeg skal trække fra og få x2 til at gå ud.
Mette jeg mente trække fra :))))


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Prøv at skrive de to ligninger som to selvstændige ligninger i stedet for som sammenkædede.


Svar #5
14. november 2011 af SandraSørensen (Slettet)

h2=a2-(c+x)2   og  h2= x2 - b2


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det forvirrede, at du havde -h2 i #0 .

Så har man x2 = h2 + b2 , og dermed

h2 = a2 -c2 -2cx -h2 -b2


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. november 2011 af mette48 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

x2 kan elimineres med begge fortegnskombinationer.

Forvirringen er vist total nu.


Skriv et svar til: Ligning??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.