Matematik

Ligninger

15. november 2011 af migmigogattermig (Slettet)

Hej alle

Er der nogen af jer der ved hvordan man løser denne ligning:

7x+13= 5- 3x

Jeg har virkelig prøvet, men kan ikke finde frem til svaret.


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. november 2011 af nesyl (Slettet)

altså jeg har brugt et cas værktøj og jeg fik  -0,8


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. november 2011 af mathon

 

               7x + 13 = 5 - 3x                                     læg 3x til på begge sider

               3x + 7x + 13 = 5 - 3x + 3x

               10x + 13 = 5                                          træk 13 fra på begge sider

               10x + 13 - 13 = 5 - 13

               10x = -8                                                divider med 2 på begge sider

                5x = -4                                                 divider med 5 på begge sider    

                x = -(4/5)

                       

 

 


Svar #3
15. november 2011 af migmigogattermig (Slettet)

et hvilket værktøj??

Jeg ville ikke have svaret, jeg ville have hjælp til hvordan man gjorde det.


Svar #4
15. november 2011 af migmigogattermig (Slettet)

#2 OK tak, men bliver det ikke for langt? Er der ikke andre måder.


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. november 2011 af mathon

 

              ...nu mens du ikke kan finde ud af det, kan det næppe gøres kortere


Svar #6
15. november 2011 af migmigogattermig (Slettet)

ok tak :)


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.