Kemi

Reaktionsmekanisme

15. november 2011 af elissa92

Håber, jeg kan få lidt hjælp :)
 

Jeg har uploadet en fil, hvor jeg har lidt problemer med at løse opgave 4, e. 

Jeg har et bud på, hvordan man gør, men jeg er ikke sikker på, om det er rigtigt;

Jeg har fra den forrige opgave fundet halveringstiden, som er 900,19

Skal jeg så ikke foretage følgende regnstykke:

(900,19 * 95%) / 50 % = 1710,361

?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. november 2011 af Crushhymn (Slettet)

Jeg har ikke lige min formelsamling,

Men jeg plejer at benytte en ligning hvor du kan bruge en hastighedskonstant, koncentration, startkoncentration og tid (kan ikke huske mere det)
Det er vist bare gældende når vi ved at vi har en første ordensreaktion

[A]=[A0]*e^(-k*t)

A er aktuel koncentration som er 5% af startkoncentrationen
A0 er startkoncentration
k er hastighedskonstant
t er tid(som du skal finde)

omskriver
t=(1/k)*ln( [A0] / [A] )

min udregning, tjek venligst efter (har ikke sat benævnelser på)
k =  0.0007700009782
A = 0.0311
A = 0.622

t=(1/0.0007700009782)*ln( 0.622/0.0311 )
t=3890.55 sek

Håber det kunne hjælpe, ellers kan du finde mere om det i kemi 112 side 78 :)

\ Chr


Svar #2
16. november 2011 af elissa92

Tusind tak :)


Svar #3
16. november 2011 af elissa92

Men er A ikke 95% af de 0,622? Har skrevet:

ln(0,5909M) = -0,00077 * t + ln(0,622M)  <=> t = 66,615

 


Svar #4
16. november 2011 af elissa92

Nårh nej.. Tænkte mig ik lige om :) Hehe


Skriv et svar til: Reaktionsmekanisme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.