Matematik

Reducering af brøk

16. november 2011 af A1108 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe med at reducere brøken?

(3x2-12x+12)/(5x2-10x)

Tak på forhånd


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. november 2011 af fosfor (Slettet)

Når du sætter 3 uden for parentes i tælleren fås:

3 (x2 - 4 x + 4)

Parentesen omskrives med kvadratsætning:

3 (x-2)2

I nævneren sættes 5 x ud:

5 x (x-2)

Nu hedder den

(3 (x-2)2) / (5 x (x-2))


Brugbart svar (2)

Svar #2
16. november 2011 af PeterValberg

se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:reducering_brøk.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #3
16. november 2011 af mathon

 

        (3x2-12x+12)  =  3(x2- 4x +4)  =  3(x2- 2·x·2 +22)  = 3(x-2)2


        (5x2-10x) = 5x(x - 2)

 


Skriv et svar til: Reducering af brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.