Matematik

Logaritme.

17. november 2011 af Stinee1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle som kan forklare logaritme regneregel, samt potens regneregel mht. potensudvikling?(-:


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2011 af Tyrael (Slettet)

Kan du uddybe det lidt mere? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2011 af mathon

 

                                      λ(a·b) = λ(a) + λ(b)

                                      λ(an) = n·λ(a)  

kombineret
                                      y = b·xa
                                      λ(y) = λ(b·xa) = λ(b) + a·λ(x) = a·λ(x) + λ(b)
eller specifikt
for log(x)
                                       log(y) = a·log(x) + log(b)

                                       Y = a·X + B                 i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem
 

 


Svar #3
17. november 2011 af Stinee1 (Slettet)

Ja, altså jeg sidder her om potensudvikling, hvor man skal bevise formlen for a (log(y2)-log(y)/log(x2)-log(x1).

Længere nede i beviset er der denne her: log(y2/y1)=log((x2/x1)a) - Logaritme regneregel?


Svar #4
17. november 2011 af Stinee1 (Slettet)

#2 Mathon? Hvad betyder λ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2011 af Studieguruen (Slettet)

De grundlæggende logaritmeregneregler er

log(a/b) = log(a) - log(b) ,

log(a·b) = log(a) + log(b) , og

log(ax) = log(a)·x .


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. november 2011 af mathon

    λ(x)    betyder en vilkårlig logaritme af x

 


Svar #7
17. november 2011 af Stinee1 (Slettet)

Tak for det!:D


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. november 2011 af mathon

                                       Y = a·X + B                 i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem

redigeres til

                                       Y = a·X + B                 i et dobbeltlogaritmisk dekadisk koordinatsystem


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. november 2011 af Tyrael (Slettet)

Se


Skriv et svar til: Logaritme.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.