Matematik

opløft i anden

17. november 2011 af lassekasse (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Er vi enige om at -3^2 = 9
Nogle siger det er -9 men så skulle der jo stå:
-(3)^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2011 af ThomasPortal (Slettet)

Det er vist lidt af en sproglig ting:

(-3)^2 = 9

-(3)^2 = -9

-3^2 = -9


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er det samme. Der skal parentes omkring (-3) for at få dit resultat:

(-3)2 = 9

-32 = -(3)2 = -9


Svar #3
17. november 2011 af lassekasse (Slettet)

Det forstår jeg bare ikke ..
Man må da antage, at når der bare står -32 så må der være parentes om (-3) hvis der absolut skal være en parents..
Det giver jo ikke mening at der er parents kun omkring 3 ..


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. november 2011 af ThomasPortal (Slettet)

Tror godt jeg kan forstå din logik.

Da man bare snakker om -3 på den ene side må det også være fornuftigt at betragte dette som værende det, som skal sættes i anden. Men sådan er det bare ikke. Betragt det som en defination. Man har besluttet at det er sådan at det skal forstås.

Desuden gør det tingene nemmere i ligninger. Betragt:

14-3^2 = 5

Her er det hurtigt og overskueligt at betragte hvad man gør. Hvis man skulle gøre det som du foreslog ville man være nød til at sige:

14-(-3^2) = 5         eller    14 + (-3^2) = 23

Afhængig af hvad man mente.

Så igen det er vist en "sproglig" ting. Man har besluttet at:

-3^2 = -(3)^2 = -9


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2011 af mette48 (Slettet)

(-3)2=(-3)(-3) = +9    som alle andre steder skal hele indholdet i parentesen ganges med sig selv

Det er som #4 en vedtaget skrivemåde.


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. november 2011 af SuneChr

Det er værd at bemærke, i Excel 2007, at

=-A1^2       er  +  for  alle A1 ≠ 0

=-(A1^2)     er  -  for  alle A1 ≠ 0

=(-A1)^2     er  +  for  alle A1 ≠ 0

=-(A1)^2     er  +  for  alle A1 ≠ 0


Skriv et svar til: opløft i anden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.