Matematik

Hjælp!! Bestem cylinderens radius.

19. november 2011 af Julie017 (Slettet)

Cylinderen er 11 cm. høj og har et rumfang på 3810 cm^3

Bestem cylinderens radius. 

 

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2011 af littlemissthinking (Slettet)

Du kunne jo sætte det op som en ligning, nu når du har rumfang

3810 = 3,14 * r^2 * 11

Hvis du har en lommeregner der kan SOLVE kan du gøre det, ellers så isolér r^2

Håber du forstår det :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2011 af NejTilSvampe

cylinderens rumfang er 

V = A*L

hvor arealet er cirklens areal

A = pi*r^2

V = pi*r^2 * L <=> r = √(V/(pi*L))


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2011 af mathon

   indsat i

                        h · π · r2 = V

                        (11 cm)· π · r2 = (3810 cm3)

                        r2 = ((3810 cm3) / (11 cm) ·π)

                        r = √(((3810 cm3) / (11 cm) ·π))


Skriv et svar til: Hjælp!! Bestem cylinderens radius.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.