Fysik

Feltstyrken mellem to ladninger?

19. november 2011 af LuckyFoul (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Har en opgave som lyder:

To punktformede ladninger på 2.5nC henholdsvis -5nC er adskilt 25cm. Bestem feltstyrken midtvejs mellem de to ladninger. Bestem hvor langt fra de 2.5nC på linjen går gennem de to ladninger, hvor den elektriske feltstyrke er nul. Skitser forløbet af feltlinierne.

Ved ikke helt hvordan jeg skal regne opgaverne..


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2011 af mathon

 

                                                                      F = 1/(4π·εo·εr) · (|Q1|·|Q2|)/r2

Q1 og Q2 er punktlaninger
εo vakuumpermeabiliteten
εr relativ permeabilitet
r er punktafstanden

med en indlagt enhedsvektor    r/r
haves

                                                                      F = 1/(4π·εo·εr) · (Q1·Q2)/r3·r

 




 


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. november 2011 af mathon

                      feltstyrker                                             

                                                                      E = 1/(4π·εo·εr) ·Q2 /r3  · r        på Q2

                                                                      E = 1/(4π·εo·εr) ·Q1 /r3  · r        på Q1

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2011 af mathon


Svar #4
19. november 2011 af LuckyFoul (Slettet)

Hvordan finder jeg?

relativ permeabilitet = εr

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2011 af mathon

hvis det er i luft
haves
                  εr ≈ 1
 


Svar #6
19. november 2011 af LuckyFoul (Slettet)

Jamen hvis den er i luft, så bliver det 1, men 1 har ikke nogen betydning i et regnestykke som dette, så jeg kan ligeså godt lade være med at skrive den ik?

Og Hvordan kan jeg regne "Bestem hvor langt fra de 2.5nC på linjen går gennem de to ladninger, hvor den elektriske feltstyrke er nul" 

 


Skriv et svar til: Feltstyrken mellem to ladninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.