Matematik

Bestem en forskrift m.m

19. november 2011 af stinedenseje (Slettet) - Niveau: A-niveau

I en model betegner O(x) (målt i kr.) en virksomheds samlede omkostninger ved en produktion på x enheder af et bestemt produkt. Den pris pr. enhed, som virksomheden kan sælge samtlige x enheder for, betegnes a(x) (målt i kr.). I modellen antages det, at

O(x) = 0,0024 * x2 + 10 og a(x) = -0,008x + 1300.

I modellen kan virksomhedens fortjeneste ved salg af samtlige x enheder bestemmes ved F(x) = x * a(x) - O(x)

-Bestem en forskrift for F(x), og benyt forskriften til at bestemme det antal enheder, som virksomheden skal fremstille for at gøre fortjenesten størst mulig...


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2011 af Isomorphician

Gør som der står i opgaven for at finde F(x).

Differentier F(x) og sæt den differentierede funktion lig med 0, for at finde maksimum.


Svar #2
19. november 2011 af stinedenseje (Slettet)

var...


Skriv et svar til: Bestem en forskrift m.m

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.