Matematik

Givet funktionen f(x)=2*kvadratrod x -3x

19. november 2011 af KLWG (Slettet) - Niveau: B-niveau

Løs ligningen og bestem monotoniforhold samt angive maximum

Jeg har først differentieret ligningen: f'(x)=c2*1/kvadratrod x-3x

og løst f'(x)=0

solve(2*1/kvadratrod x -3x=0,x)=0,763143 ?? - det kan jo ikke passe?

og hvad er det nu jeg gør når jeg har fundet rødderne for at finde maximum?

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2011 af peter lind

Du har differentieret forkert. (2kvrod(x)-3x)' = x-3


Svar #2
19. november 2011 af KLWG (Slettet)

hvad gør man så bagefter? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2011 af peter lind

Løser ligningen f'(x) = 0 og ser på fortegnet af f'(x) i de intervaller som løsningen deler definitionsmængden op i


Svar #4
19. november 2011 af KLWG (Slettet)

jeg forstår ikke helt hvordan f(x) er differentieret forkert for kvadratrod x bliver da til 1/kvadratrod x?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2011 af peter lind

Den del er korrekt nok. Der gælder at (-3x)' = -3


Svar #6
19. november 2011 af KLWG (Slettet)

hvor kommer x^-½ så ind henne?

Bliver det da så til: f'(x)=2*1/kvadratrod x -x^-½-3?

Jeg forstår det ikke helt ...


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. november 2011 af peter lind

(2*x½-3x)' = (2x½)'-(3x)' = x-(3x)' = x-3


Svar #8
19. november 2011 af KLWG (Slettet)

men hvor bliver 1/kvad x af?


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. november 2011 af peter lind

1/kvrod(x) = x


Svar #10
19. november 2011 af KLWG (Slettet)

men hvorfor differentierer du den videre?

hvis man giver f(x)=2*kvaradtrod x - 3x så giver det da f'(x)= 2*1/kvadratrod x - 3x?

konstanterne bliver fordi de er ganget på og kvrod x bliver til 1/kvrod x?


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. november 2011 af peter lind

du skal også differentiere -3x se #7


Svar #12
19. november 2011 af KLWG (Slettet)

jamen hvordan ser så hele den differentieret funktion så ud?


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. november 2011 af peter lind

Det har du fået at vide i både #1 og #7


Svar #14
19. november 2011 af KLWG (Slettet)

Altså når jeg differentierer den på min lommeregner får jeg: f'(x)=1/kvrod(x)-3 ......


Brugbart svar (0)

Svar #15
19. november 2011 af peter lind

Hvilket også er hvad der står i #1 og #7. Se også #9


Skriv et svar til: Givet funktionen f(x)=2*kvadratrod x -3x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.