Matematik

Statistik: normalfordelt stokatisk variabel

19. november 2011 af christofferw90 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej har brug for lidt hjælp til løsningen af følgende opgave.

 

teknisk afdeling hos fabrikanten har udviklet en modificeret udgave af type A, som påstås at have længere brændetid end den gamle udgave. Omstilling af produktionen til den nye udgave af type A er ret bekostelig. Man ønsker derfor at kun at foretage denne omstilling, hvis en prøveproduktion på 100 stk af den nye udgave ved at sigifikansniveau på 5 % viser at den nye udgave har længere brændetid end den gamle udgave.

Spm. Idet X(stregen skal være over x'et) = den gennemsnitlige brændetid for de 100 prøveproducerede rør af den nye udgave, skal du angive hvilken værdi x mindste skal antage, for at man vil vælge at omstille produktionen til den nye udgave af rør A. σ antages at stadig være 1200 timer. (U=9000 fra tidligere i opgaven)

 

Håber i kan komme med et par hints til hvordan den kan løses?

 

VH

Christoffer.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2011 af peter lind

Jeg går ud fra at du kender middelværdien m af brændtiden for den gamle produktion. Du skal bruge normalfordelingen med denne middelværdi og spredning σ/10 Med disse parametre skal du fimd xmin af P{X> xmin} > 0,95


Svar #2
19. november 2011 af christofferw90 (Slettet)

middelværdien for den gamle produktion er: 9600

hvad mener du med: σ/10 (er det sådan man beregner spredningen?

VH.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2011 af peter lind

Der gælder at hvis du har  n identisk normalfordelte variable Ximed spredning σ vil den stokastiske variabel Y = (X1+X2+... Xn)/ n får du en ny normalfordelt variabel med samme middelværdi og spredning σ/kvrod(n)


Svar #4
19. november 2011 af christofferw90 (Slettet)

tak for hjælpen.. vil prøve at se om jeg kan komme videre med det nu (:

 


Skriv et svar til: Statistik: normalfordelt stokatisk variabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.