Matematik

HJÆLP! Kvadratrod

19. november 2011 af Linneaa (Slettet)

Hvordan regner jeg:

(3√x*4√16x)/x

Hvis det var op til mig, så vil jeg vil lave den om til potenser, men jeg er ikke sikker på, hvordan jeg skal gå til den efter det.
(x1/3*16x1/4)/x

Eller vil det være bedre at regne den som kvadratrod?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2011 af mette48 (Slettet)

Brug derefter an*am=a(n+m)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Der er ikke tale om kvadratrødder, når det nu er kubikrødder og fjerde rødder. Der er formodentlig parentes omkring (16x). Omskriv det til potenser og benyte regneregler for potenser.


Svar #3
19. november 2011 af Linneaa (Slettet)

(x1/3)*(16x1/4)/x
= (x*16x)1/3*1/4/x
=(16x2)1/12/x
=(16x)2*1/12/x
=(16x)1/6/x

=1,59x/x

=x=1,59

er dette rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Igen: der skal parentes omkring (16x). Opgaven er

x1/2 ·(16x)1/4 / x = 161/4 · x1/2 + 1/4 -1 = 2 · x-1/4

Det er ikke en ligning, men et udtryk.


Skriv et svar til: HJÆLP! Kvadratrod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.