Matematik

reducer udtryk

19. november 2011 af isaksen85 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen herinde som kan hjælpe med at reducere dette udtryk, kan slet ikke få det til at gi det samme som facilisten!

 

Vedhæftet fil: Untitled 1.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2011 af LuckyFoul (Slettet)

b^2 - a^2 / a^2 - b^2 + 2a / a - b

Det kan forkortes meget ned..

b^2 - a^2 / a^2 - b^2 dette styk går op i hinanden..

Så har du kun:

2a / a - b

tillbage...

A'et i næverner går op med a'et i tælleren..

Så det bliver: a/-b

...........................................................................................


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2011 af mette48 (Slettet)

(b2-a2)/(a2-b2) + 2a/(a-b)

[ (b-a)(b+a) ] / [ a-b)(a+b ] +2a / (a-b)         forkorter første brøk med (a+b)

(b-a)/(a-b) +2a/(a-b)                                   samler på en brøkstreg

(b-a+2a) / (a-b)

(b+a)/(a-b)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#1

Lær at benytte parenteser, og sæt dig ind i reglerne for, hvordan man forkorter brøker. Det sidste, du laver, er helt forkert. Se mettes udledning i #2.

I øvrigt er (b2-a2)/(a2-b2) = -(a2-b2)/(a2-b2) = -1 , så

(b2-a2)/(a2-b2) + 2a/(a-b) = -1 + 2a/(a-b) = (b -a +2a)/(a-b) = (a+b)/(a-b)


Skriv et svar til: reducer udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.