Matematik

For de kloge hoveder / om grafer m.m

20. november 2011 af Maksilkemi (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej 

 

I et tænkt eksempel, hvor vi ser bort fra enhederne, er udbudsprisen u(x) og efterspørgselsprisen e(x) som funktion af den ugentilige varemængde x givet ved

u(x)=500/x+1000

og

e(x) = 2x+500, 0<< 500.
 

Hvordan ville man skulle lave grafen for disse? :)

på forhånd tak! :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. november 2011 af mette48 (Slettet)

e(x) er funktion for rette linie, så det burde da ikke være så svært.

Du skal blot vælge nogle fornuftige enheder på akserne


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. november 2011 af mette48 (Slettet)

u(x)=500/x+1000    x>0   er en hyperbel

Det nemmeste er nok at lave en serie støttepunkter

lav et sildeben og brug x=100, 200 osv og se om det giver punkter nok til at tegne grafen


Svar #3
20. november 2011 af Maksilkemi (Slettet)

Jeg ved ikke om du kender programmerne: Maple eller geogebra, hvordan ville man skulle tegne dem på disse 2 programmer? det er der jeg er gået i stå nemlig :S og tak for dine 2 svar 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2011 af nielsenHTX

kender ikke geogebra men i maple kan det gøres med plot(f(x),x)

plot(2*x+500, x = 0 .. 500)

prøv selv med u(x)


Svar #5
20. november 2011 af Maksilkemi (Slettet)

Den giver ingen mening, når jeg skriver det ind på maple :S

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. november 2011 af nielsenHTX

# 5

hvis du kopier plot(2*x+500, x = 0 .. 500) virker det uden problemer her 


Svar #7
20. november 2011 af Maksilkemi (Slettet)

Det virker, men jeg mente med u(x). så bliver det en linje som starter ved ca 1000 på y-akse og går ned til 0 ved x..
indsæt: plot(500/x+1000, x = 0 .. 10)

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. november 2011 af nielsenHTX

maple forsøger at gøre præcis som du siger, hvad sker der når 500/x går mod 0?

 i din opgave husk at skrive u(x) ikke er defineret i x=0,( dette er maple ligeglad med )

du kan begrænse y på samme måde som med x allså

plot(500/x+1000, x = 0 .. 10, y = 0 .. 2000)

 


Svar #9
20. november 2011 af Maksilkemi (Slettet)

Dvs hvis jeg indsætter det du skrev, så burde det give grafen? :S

 


Svar #10
20. november 2011 af Maksilkemi (Slettet)

Så står der også at jeg skal bestemme ligevægtpris og ligevægtmængde :S


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. november 2011 af nielsenHTX

det viser grafen for u(x) for 0<x<10 og 0<y<2000 prøv at leg med x og y og se hvad du synes giver det bedst billede at grafen.

ja da som beskrevet i # 1 og 2 viser maple en retlinje and en hyperbel.


Skriv et svar til: For de kloge hoveder / om grafer m.m

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.