Matematik

Nulpunkter

20. november 2011 af ???gæt (Slettet)

Hej har denne funktion, som jeg skal finde nulpunkter for.

F(x)=x^3-5x^2+4x

Har sat den op som F(x)=0

x^3-5x^2+4x=0

Her går den så i stå.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2011 af mathon

 

                         x3 - 5x2 + 4x  =  x(x2 - 5x + 4)  =  x·(x-1)·(x-4)


Svar #2
20. november 2011 af ???gæt (Slettet)

Hvad mener du?


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. november 2011 af mette48 (Slettet)

mathon har omskrevet udtrykket, så du bare skal bruge 0-regelen


Svar #4
20. november 2011 af ???gæt (Slettet)

F(x)=0
X^3-5x^2+4x=0
x*(x^2-5x+4)=0
x=x*(x-1)*(x-4)=0
X=1 v x=4 v x=0

Er ikke sikker på det er rigtig;(

Nogen som kan sige hvad jeg gør forkert


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. november 2011 af mathon

      ...det er da rigtigt   :-)


Svar #6
20. november 2011 af ???gæt (Slettet)

Tak genialt:)


Skriv et svar til: Nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.