Matematik

vektorer i rummet

20. november 2011 af elissa92

Håber, jeg lige hurtigt kan få hjælp. 

Der er givet to vektorer a = (6,-2,t) og b = (t,3,5)

Bestem t, således at vektor a og b står vinkelret på hinanden.

Jeg har fundet a x b = (-10-3t, t-30, 18+2t)

Jeg bruger følgende udsagn: b * n = 0

t * (-10-30t) - 3(t2 -30) + 5(18+2t) = 0     <=>   t = -5,4772 og t = 5,4772

Er det korrekt? For det tror jeg ikke

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. november 2011 af peter lind

Du skal ikke bruge vektorproduktet til den opgave. Hvis a og b er vinkelrette på hinanden gælder der a·b = 0


Skriv et svar til: vektorer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.