Matematik

Lineær funktion bestem forskrift ??

20. november 2011 af pp1234 (Slettet)

Lineær funktion bestem forskrift

 

(X1, 5 og Y1, 9)  (X2, 9 og Y2, 17)

X2 - X1 √ Y2 / Y1 = a

 

4 √ 1,88

Hvor 4 altså står på den forreste streg af kvadratrodstegnet og 1,88 på den bagerste.

Er det så rigtigt at det giver 0,47 ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du skal bestemme en lineær forskrift, skal du ikke benytte formlen for koefficienten i en eksponentiel udvikling.


Svar #2
20. november 2011 af pp1234 (Slettet)

øhh ikke helt forstået, er det rigtigt a=0,47?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. november 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Du skal derimod benytte, at

a = (y2 - y1) / (x2 - x1) , hvor så

a = (17 -9) / (9 -5) = 8 / 4 = 2


Svar #4
20. november 2011 af pp1234 (Slettet)

Hvorfor skal Yerne trækkes fra hinanden når de i første omgang er en brøk og så divideres med xerne?


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Fordi du skal finde hældningskoefficienten for en ret linie.


Svar #6
20. november 2011 af pp1234 (Slettet)

Nååårh :) nu forstår jeg tak til jer


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. november 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Du skal jo ikke beregne en fremskrivningsfaktor, så længe du har at gøre med en ret linie.


Skriv et svar til: Lineær funktion bestem forskrift ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.