Matematik

Matematik C cos/sin hjælp? :)

20. november 2011 af Maoraw (Slettet) - Niveau: C-niveau

Det ville være rart hvis i kan forklare det så jeg også forstår det, eller bare skriver mellemregninger ned så jeg selv kan regne det ud :-)

Mit første problem er "Lav en skitse der illustrerer betydningen af sinus og cosinus til en vinkel."

Jeg kan godt finde ud af at finde cos/sin til en vinkel osv. men kan i hjælpe mig til at finde ud af hvad min lærer ønsker at jeg svarer på her?

 

Derudover har jeg en opgave "En cirkel har radius 5, og et punkt P ligger i en afstand af 9 fra centrum, se figuren: (http://i41.tinypic.com/14j8bpc.jpg). Fra P trækkes tangenter til cirklen. Beregn afstanden fra P til tangenternes røringspunkter med cirklen. Beren desuden den vinkel tangenterne danner med hinanden."

Svarene skulle gerne være 7,48 ; 67,50° Hvordan finder jeg frem til det?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Til den sidste opgave er den søgte afstand katete i en retvinklet trekant, hvis anden katete er cirklens radius, og hvis hypotenuse er afstanden 9 mellem centrum og P . Benyt Pythagoras. Den søgte vinkel er så det dobbelte af den mindste vinkel i den retvinklede trekant.


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. november 2011 af peter lind

Du skal formentlig tegne enhedscirklen, angive et retningspunkt og angive cosinus og sinus på henholdsvis x og y aksen.

Brug at tangenten står vinkelret på radius til punktet. Du har altså en retvinklet trekant med hypotenuse 9 og den ene katete 5


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. november 2011 af mette48 (Slettet)

vinkelen mellem radius og taangenten er ret, brug pythagoras


Svar #4
20. november 2011 af Maoraw (Slettet)

Tusind tak folk! Jeg har fået lavet det meste nu :D men de eneste opgaver jeg mangler nu er dem med pythagoras.

hvordan skal jeg bruge den? Altså a^2 + b^2 = c^2 - men nu har jeg jo a & c til den med cirklen

 

På diagrammer (se figur: http://i40.tinypic.com/32zqr95.jpg) er vist opbygningen af en trappe. Hvis AB = BC = CD = 4 og DE = 1, skal man finde længden af BN. 

 

Resultatet skulle gerne give 2½, nu har jeg så en idé af at pythagoras også er indblandet i dette, men kan i fortælle mig hvordan det skal bruges? :P og tak igen, sætter virkelig pris på det!! :D


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Når man kender a og c i Pythagoras, isolerer man b .


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2012 af 123434 (Slettet)

Jeg får siden b til 7,48cm. Er det korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #7
29. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Facit står jo anført i #0, så det ser ud til, at du har regnet rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. september 2012 af 123434 (Slettet)

Ej, hvor er jeg blind. Havde brugt lidt tid på at regne det ud ved hjælp af pythagoras.

Tak for hjælpen.

 


Skriv et svar til: Matematik C cos/sin hjælp? :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.