Matematik

hvordan beviser man: T=1/2⋅a⋅c⋅sin (B)?

21. november 2011 af v0ks (Slettet)

Lad ABC være en vilkårlig trekant.
c. Bevis, at trekantens areal, T, vil kunne beregnes ved
T=1/2⋅a⋅c⋅sin (B)?

hvordan beviser man: T=1/2⋅a⋅c⋅sin (B)?


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. november 2011 af mette48 (Slettet)

Tegn en trekant med højden h  fra C

Højden i trekanten erh= a*sin(B)

grundlinien g=c

Arealet 1/2 h*g  

indsæt de to udtryk i stedet for h og g i arealformelen


Skriv et svar til: hvordan beviser man: T=1/2⋅a⋅c⋅sin (B)?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.