Matematik

Ligning med logaritme

21. november 2011 af hejjegheddercamilla (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen :-)

jeg har brug for jeres hjælp, jeg skal løse denne:

 

 4x-6*2x+5=0

Jeg er ikke sikker på hvordan jeg gør?

 

Skal jeg isolere logaritmerne eller hvordan.

 

På forhånd tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2011 af mette48 (Slettet)

4x-6*2x+5=0

4x=(2x)2

y=2x

y2-6y+5=0

find y, sæt den lig 2x og find x af den fremkomne ligning


Svar #2
21. november 2011 af hejjegheddercamilla (Slettet)

Hvorfor (2x)2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2011 af mathon

 

                      (2x)2  -  6·2x  +  5  =  0         en andengradsligning i 2x     som ermere bekvem
på formen
                      y2  -  6·y  +  5  =  0               y = 2x >0  ⇔  x 0 log(y) / log(2)
 

                   


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2011 af mathon

#3


 

                      (2x)2  -  6·2x  +  5  =  0         en andengradsligning i 2x     som er mere bekvem
på formen
                      y2  -  6·y  +  5  =  0               y = 2x >0  ⇔  x = log(y) / log(2)
 

                     1)  beregn y

                     2)  beregn x ud fra y


Skriv et svar til: Ligning med logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.