Matematik

Andengrads punkter

21. november 2011 af JTPUK (Slettet) - Niveau: B-niveau

hhjjjjææælllpppppp dumme punkter

angiv en forskrift: (-10,0) (12,0) (0,-60)

Hvordan regner jeg det ud??


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2011 af peter lind

Hvad skal du regne ud?


Svar #2
21. november 2011 af JTPUK (Slettet)

Forskriften, F(x) = ax^2+bx+c


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. november 2011 af mathon

du har rødderne
                                                     -10    og    12

og kan derfor faktorisere

                                                    ax2 + bx + c  = y = a·(x+10)·(x-12)       gennem (0,-60)
hvoraf

                                                    -60 =  a·(0+10)·(0-12)
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2011 af peter lind

Du sætter punkterne ind iforskriften, hvilken giver 3 ligninger med 3 ubekendte, som kan løses. I den aktuelle tilfælde er de 2 første skæring med x aksen og giver dermed rødderne. Dette betyder at du i stedet kan skrives forskriften som f(x) = a(x-r1)(x-r2) hvor r1 og r2 er rødderne


Svar #5
21. november 2011 af JTPUK (Slettet)

mit resultat skal blive 0,5x^2-x-60

Men hvordan kommer jeg der til med de punkter?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. november 2011 af peter lind

Det er jo næsten regnet igennem for dig i #3. Der mangler blot a og der en formel så du direkte kan regne den ud.


Skriv et svar til: Andengrads punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.