Kemi

Landolt's forsøg

22. november 2011 af Yaaaah (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal vise, da der er tilsat HSO3- i underskud i forsøget. 

Reaktionsskemaerne ser således ud: 

1.     2 IO3–  +  5 HSO3–     →     I2  +  5 SO42– (dette er den samlede reaktion, men delt i de to nedenunder)

2.    IO3–  +  3 HSO3–     →      I–  +  3 SO42–    (Denne reaktion sker først, og derefter reaktionen nedenfor)

3.    IO3–   +   3 I–     →    3 I2

Jeg har fundet stofmængden af IO3- og HSO3

n(IO3-) = 4.0 mmol

n(HSO3) = 2.5 mmol

Men spørgsmålet er så, hvordan jeg ser at det er i underskud. Jeg skal på en eller anden måde, bruge reaktionsforholdet til noget? (er også i tvivl om jeg skal bruge forholdene fra reaktion 1 eller 2, altså enten 2:5 eller 1:3

Skal jeg gange n(HSO3) = 2.5 mmol med noget. Og hvordan viser jeg, hvor meget HSO3 der skal til før det ikke var i underskud. 

Tak på forhånd :)

 


Skriv et svar til: Landolt's forsøg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.